Het perfecte moment

Kijk, je kunt natuurlijk altijd wachten tot het perfecte moment, maar bestaat het perfecte moment wel?

Juist. Er zit altijd wel iets in de weg. Geen tijd, moe, je bent niet op je streefgewicht, je zit niet lekker in je vel, je hebt wallen, het is te snel na je zwangerschap, “Ik heb geen tijd om naar de kapper te gaan. “Ik wil wachten tot mijn kindjes wat ouder zijn.” “Ik doe die fotoshoot volgend jaar wel.” “Het seizoen is voorbij dus misschien wel in het voorjaar.” Je hebt geen idee hoe vaak ik een bericht krijg zoals: “Ik kom binnenkort echt bij je op de foto!” “Als mijn kindje wat ouder is komen wij echt!” “Ik heb nu niet zoveel geld.” *lees verder in de blog over dit item*

En je raadt het al. Dit soort berichten krijg ik meerdere keren van meerdere personen. “Wat een mooie foto’s, ik moet echt een afspraak bij je plannen!” We zijn onderhand soms 2 jaar verder en die fotoshoot is nog niet geboekt maar ze hebben er wel al 10 keer over nagedacht en dit ook bij mij benoemd.

Denk hier eens over na: Jouw kinderen zien jou zoals jij eruit ziet. Nu. Op dit moment. Denk jij dat het ze interesseert dat mama nu een maatje meer heeft of er vermoeid uitziet? Nee. Jouw kinderen zien jou zoals je bent. Er is altijd een reden om het niet te doen. We gaan allemaal fases door maar voor jouw kinderen blijf je gewoon mama of papa. Laat het los.

Een feit: Je kinderen worden ouder. Je gezin wordt ouder. Sneller dan je denkt. En misschien is dit bij jou nog heel ver weg, voor je het weet zitten ze op de basisschool en zijn die kleine schattige voetjes niet zo schattig meer. Er zal altijd een reden zijn om die fotoshoot niet te boeken.

Moet je persé een kwalitatief goede fotoshoot boeken? Het antwoord is nee, dat hoeft zeker niet. We hebben allemaal een mooie nieuwe mobiele telefoon en die maakt tegenwoordig echt prachtige foto’s en filmpjes. Maar als je deze foto’s gaat vergelijken met een professionele camera, fotograaf en alles wat daarbij hoort, dan zie je wel degelijk het verschil. Daar kan geen mobiele telefoon tegenop. Zeker niet als je deze foto’s boven je bank of in een kinderkamer wilt hangen. En hoe vaak staat jouw volledige gezin op de foto?

Niet alleen zie je verschil in de foto’s, vergeet niet dat je waarschijnlijk al maanden of weken bezig bent met de voorbereiding van jouw fotoshoot. Je leeft ernaartoe, kiest je kleding zorgvuldig uit, verteld het tegen je gezin en misschien wel familie. Zie het als een dagje weg voor jezelf met als kers op de taart een prachtige fotoreportage die jij later trots kunt laten zien. Je krijgt niet alleen foto’s, je krijgt een fotoshoot met een herinnering.

Kies een fotograaf die bij je past. En daar bedoel ik zeker de fotograaf zelf mee maar ook de stijl waarin deze fotograaf fotografeert. “Ik heb nu niet zoveel geld en je bent best duur.” Een gevoelig onderwerp. Ik wil hier nog even op terug komen. Kies een fotograaf die bij je past. Niemand kan in jouw portemonnee kijken. Er zijn verschillende fotografen met verschillende tarieven die misschien wel bij jou kunnen passen. Goedkoop of duurder is niet altijd beter. Maar, het kan wel verschillen in de kwaliteit en de bewerking van jouw foto’s. In het algemeen hebben de wat duurdere fotografen betere apparatuur, bewerken zij jouw foto’s met een professioneel programma en hebben ze meer ervaring. Uitzonderingen daargelaten uiteraard. Heb je liever een duurdere fotograaf? Spaar dan elke maand een klein bedrag zodat je dat jaar erna toch bij deze fotograaf een fotoshoot kan boeken. Of een tip van mij: Als je echt sneller een fotoshoot wilt boeken, kijk dan wanneer deze fotograaf mini fotoshoots aanbiedt. Deze zijn een stuk goedkoper dan een volledige fotoshoot. Ben je tevreden met jouw telefoon foto’s? Dan is dat natuurlijk ook hartstikke prima, maar leg vast wat je in de toekomst wilt bewaren!

Liefs, Kimberley

error: De inhoud van deze pagina is beschermd!
Voornaam
Achternaam
Mobiel nr.*
User e-mail*
Service