“Wat trek ik aan naar een fotoshoot?”

“Kimberley wat moet ik aantrekken?” 

Je hebt bij mij een fotoshoot geboekt, leeft naar de dag toe en je komt een paar dagen ervoor erachter dat je GEEN idee hebt wat je aan moet trekken!  Help is on the way!

Deze blog dient als tip en geeft jou informatie over de kledingkeuze als klant in mijn stijl van fotografie. Wil je zelf bepalen wat je aantrekt? Trek vooral de kleding aan waar jij je goed en mooi in voelt! Niks moet, maar je leest natuurlijk niet voor niets deze blog. 

Je boekt natuurlijk een fotoshoot om mooie herinneringen vast te leggen en hier nog jaren plezier van te hebben. Daar is dan ook precies mijn vraag aan jou: “Wat vind je over 10 of 20 jaar nog steeds mooi als jij naar jouw foto’s kijkt?” Wordt je dan nog steeds blij van die mega wijde broek met slangenprint, of dat blousje met neonkleuren? Als dat antwoord ja is dan moet je dat doen!  Maar raad ik je dit af? Ja en nee. De “ja” om 2 dingen: modegevoeligheid en kleuren die totaal niet passen bij mijn stijl/bewerking van fotograferen (En waarschijnlijk ben je daarvoor op mijn pagina terecht gekomen) De “nee” zoals hierboven al beschreven: Het zijn jouw foto’s en jij moet doen waar jij je het allermooist in voelt. 

Buitenfotografie: Ik geef je een voorbeeld. Je hebt een fotoshoot geboekt op het strand. Deze foto’s worden door mij warm bewerkt richting de zonsondergang. Raad ik je dan af om felle neonkleuren aan te trekken? Ja dat raad ik je af. Je blend niet mee in de omgeving en je steekt af tegen de natuur. 

Welke kleuren raad ik aan: Natuurlijke kleuren zoals beige, crème, mokka, bruin, wit, lichtbruin, okergeel, roest etc. Laagjes met verschillende texturen zoals katoen/kant/ruches etc. Printjes kunnen zeker! Maar houdt de rest van je kleding rustig. Neem voor kinderen zijn/haar favoriete knuffel mee. 

Ben je met meerdere personen? Trek niet allemaal dezelfde kleding in dezelfde kleuren aan maar varieer en stem dit op elkaar af. 

Wat raad ik af: Felle neonkleuren, (grote) logo’s op kleding, figuren op je kleding zoals Jip en Janneke, Mickey Mouse, Frozen etc, allemaal een andere kleur kleding. De kleuren blauw/groen/paars etc. Let op dat je kleding voor de fotoshoot gestreken of gestoomd is! Klinkt logisch maar dat gebeurt vaak genoeg niet. Groen raad ik je helemaal af omdat ik voor een gedeelte het groen van gras, bomen en struiken filter. Draag je deze kleuren wel, dan kan het zijn dat je een iets andere bewerking krijgt, zeker in een bosrijk gebied.

Studiofotografie: In mijn studio werk ik met lampen en verschillende achtergronden. Ik geef je een voorbeeld. Mijn bruine vintage achtergrond wordt het meest gekozen. Hierbij wil je geen grote logo’s op je shirt/roze glitterjurkjes of een blauw of groen kledingstuk. 

Je matcht niet met mijn achtergrond en je kleding gaat de aandacht trekken in plaats van jouw gezicht. Blauwe kleding bij portretten? Ook een nee. Ik filter namelijk al het blauw uit de foto zodat de ogen mooi wit zijn en geen blauwe gloed hebben. De blauwe gloed komt door mijn lampen.

Welke kleuren raad ik aan: Simpel & basic. Lichte natuurlijke kleuren zoals beige, crème, bruin, lichtbruin, mokka, roest etc. Laagjes en verschillende structuren of een print met natuurlijke kleuren is super in de studio! Kom je met je gezin of meerdere kinderen? Trek niet allemaal hetzelfde aan maar stel dit op elkaar af. 

Wat raad ik af: Felle kleuren, grote logo’s, drukke prints met kleur. Een haarklemmetje voor meisjes wat niet matcht met de kleding. Bijvoorbeeld een roze strik met glitters met een mooi basic jurkje. Voor kinderen: Keep it simple. Ook raad ik spierwitte kleding af bij getinte mensen. Crème / beige kan wel. De reden? Een te lichte kleur voor een donkere huidskleur. De aandacht gaat naar je kleding en niet naar je gezicht.

Client closet: Wil je niet speciaal een jurk kopen voor je fotoshoot? Dan heb ik een ruimte keuze aan jurken in verschillende maten in mijn client closet. Deze jurken kun je kosteloos lenen tijdens een fotoshoot. Je kunt per fotoshoot 2 jurken lenen die ik voor je meeneem naar de buitenlocaties of de studio. Deze zijn geschikt voor zwangeren of niet zwangere vrouwen. Ook heb ik voor meisjes van 6 maanden tot maximaal 6/7 jaar, jurken hangen in mijn studio. Voor mijn client closet geldt om je keuze maximaal tot 3 dagen van te voren aan te geven. De jurken worden ook door andere klanten gebruikt en ik wil ze schoon en gestoomd voor je meenemen.

Heb je liever geen natuurlocatie? Bij foto’s maken in de stad raad ik je juist wél aan om uitgesproken te zijn! Juist zodat je opvalt tussen het eventuele publiek wat ook op de foto zou kunnen staan. 

Een toffe hoed, toffe kleur broek, schoenen, jas, colbert etc.

Wat je ook kiest om aan te trekken, doe waar jij je goed bij voelt en denk na over hoe jij de foto’s in de toekomst zult zien!

Liefs, Kimberley 

error: De inhoud van deze pagina is beschermd!
Voornaam
Achternaam
Mobiel nr.*
User e-mail*
Service